Főoldal E-mail

A Művelődési Házban működő klubok, szakkörök, csoportok:

M I N D E N   É R D EK L Ő D Ő T   S Z E R E T E T T EL  V Á R U N K  ! ! !

 

INFORMÁCIÓ: 06-96/312-446

 

Az alábbiakban röviden bemutatjuk az intézményünkben működő csoportokat, klubokat, szakköröket:

 

 

PEDAGÓGUS NYUGDÍJAS KLUB:

 

Vezető: Merkli Józsefné Eta

Elérhetőség: 96/411-529
Foglalkozások:
minden hónap utolsó csütörtök, 16.00-18.00

„Együtt, egymásért szeretetben!”

 

A Pedagógus Nyugdíjas Klub havonta egy alkalommal gyűlik össze művelődési házunkban. A volt pedagógusokból álló csoport "a jó pap holtig tanul" elvén nyugdíjas éveiket sem töltik tétlenül: előadásokat, könyvbemutatókat, kirándulásokat, közös vacsorákat és ünnepségeket szerveznek. 

 

VASUTAS NYUGDÍJAS KLUB

 

Vezető: Lakics Gyuláné Márti

Elérhetőség: 06/ 96 312-446

Klubnapok: csütörtök 8.00-12.00

 

VASUTAS NYUGDÍJAS SZAKSZERVEZET FOGADÓÓRÁJA

Segélyek, kérvények leadása, igénylése.

Elérhetőség: 06 96/ 312-446

Fogadási idő: csütörtök 8.00-12.00

 

 

GYŐRI VASUTAS SAKK KLUB:

 

Vezető: Tóth Sándor

Elérhetőség: 96/318-338

Foglalkozások: kedd és csütörtök 16.00-20.00

 

2005. január 4-én nyitottuk meg, tagjaink többségében nyugdíjasok. Keddi és csütörtöki napokon 16.30-20.00 óráig az alapfokú ismeretekkel rendelkező tagok vezetik rohamra a sakkfigurákat.
Ezúton is hívjuk a sakkozni szeretőket!
Tagjaink számára a GYŐRI ELEKTROMOS sakkcsapat tagjai alkalmanként tanulságos sakkpartikat mutatnak be.

 

Művelődési Házunk a Győr-Moson-Sopron megyei I. osztályú sakkcsapatbajnokságban szereplő GYŐRI BÁSTYÁNAK és az NB I./B-ben szereplő GYŐRI ELEKTROMOSNAK versenyzéshez is termet ad.
 

 

GYŐRI VASUTAS TERMÉSZETJÁRÓ EGYESÜLET

 

Vezető: Csuka István

Elérhetőség: 06-70/258-5098

Foglalkozások: kedd 17.00-20.00

www.gyvte.hu/


 

 

 Ami miatt érdemes szervezett természetbarátnak lenni:
- szakosztályunk tagjainak egész évben változatos túraprogramokat kínálunk ingyenes, szakszerű vezetéssel itthon és külföldön egyaránt,
- turisztikai felszereléseket (sátor, hálózsák, hátizsák stb.) kölcsönzünk tagjainknak – korlátozott számban,
- közösségi programok és hangulatos klubélet, vetített úti beszámolók, a közösséghez való tartozás öröme,
- folyamatos és időszerű ismeretszerzés, információátadás,
- a természetjárással, természetvédelemmel kapcsolatos tájékoztatás, oktatás, az önképzések segítése.
MÁR TÖBB MINT 60 ÉVES A GYŐRI VASUTAS TERMÉSZETJÁRÁS!

 

PALETTA VIZUÁLIS MŰHELY:

 

Vezető: Kissné Barna Borbála

Elérhetőség: 06-30/582-8808

Foglalkozások: szombat 9.00-12.00

 

 

A Paletta egy kreatív rajzműhely gyermekek és felnőttek részére, vezetőjük képzett rajztanár, művészetpedagógus. A  csoport  tagjai a legkülönbözőbb technikákkal készítik el munkáikat , több csoportos és egyéni kiállításon vannak már túl.

 

ESZPERANTÓ KLUB:

 

Vezető: Horváth József

Elérhetőség: 96/426-739; 20/298 2290, horjoz@gmail.com

Foglalkozások: alkalomszerűen, általában havonta egyszer

 

A Magyar Vasutas Eszperantó Egyesület tagszervezetént működő győri csoporthoz csatlakozott a rendszerváltás után klubként működő Verda Stelo városi csoport.  A gyümölcsöző együttműködés a Verda Stelo Klub és a vasutas szakcsoport között már több évtizede tart. Részt veszünk egymás rendezvényein, közös klubesteket tartunk a szakcsoport VOKE Arany János Művelődési Házban lévő klubhelyiségében. A klub segített megszervezni a szakcsoport által rendezett országos vasutas találkozókat, együtt tartjuk minden évben Zamenhof-ünnepségünket, kölcsönösen látogatjuk egymás előadásait.

 

A  vezetőség a helyi, az országos és a nemzetközi mozgalomban szerzett érdemei alapján dr. Ferenczy Imrét tiszteletbeli elnöknek választotta meg, akinek kiemelkedő műve a Vasútorvos voltam c. könyve, amely eddig feltáratlan érdekes részletekkel szolgál az eszperantó mozgalom világháború után újraindulásáról. Szintén fontos mérföldkő Gárdonyi Egri csillagok c. regényének eszperantó változata, melyet Horváth József, a klub vezetője fordított.

 

A szakcsoport  fennállásának 50. évfordulóját kiállítással ünnepeltük, nevünket Verda Stelo Vasutas Szakcsoportra módosítottuk. Ezzel a klub szervezeti kereteket kapott, a megfogyatkozott vasutas szakcsoport pedig az új tagokkal új erőre kapott. A klubesteken kívül  kirándulásokon veszünk rész. A közönségkapcsolatok erősítésére a művelődési házzal közösen nyilvános előadásokat szervezünk eszperantista előadókkal közérdeklődésre számot tartó témákban. Bővítjük a tájékoztatási munkánkat a helyi sajtó felé, internetes linkek segítségével felhívjuk a figyelmet az eszperantóra. Két tagunk közérdekű honlapot tart fenn (www.espleono.uw.hu/, www.vortaro.hu). Az eszperantó oktatása nyelviskolai és privát keretek között is  folyik.

 

 

 

BIBLIAOLVASÓ KÖR

 

Vezető: Oláh László
Elérhetőség: +36 30 417 4567, +36 30 180 1592, olaci53@gmail.com

Foglalkozások: péntek 17.30

 

Már nyolcadik éve, hogy péntek esténként a Szentírás egy-egy könyvét közösen olvassuk és tanulmányozzuk. Ha menetközben felmerülnek kérdések, ezekre igyekszünk közösen választ találni a Bibliából. 2016. január 15-től Dániel könyve részletes tanulmányozását tervezzük.
Összejöveteleink célja a Szentírás olvasásának, kutatásának megszerettetése akár azokkal is, akik még egyáltalán nem ismerik.


BIBLIAI SZABADEGYETEM

 

Vezető: Tóth Szilárd
Elérhetőség: +36 30 664 3296, tothszilard@adventista.hu

Foglalkozások: szerda 18.00

 

Bibliai Szabadegyetemünk már több éve működik a városban. Célunk megismertetni és megszerettetni közös kultúrkincsünket, a Szentírást, és mindazokat a keresztény tanításokat, értékeket, melyek benne találhatóak. 2016-ban január 20-tól húsvétig Keresztény értékeink, majd júniusig A Biblia gyöngyszemei címmel indítunk sorozatot. A belépés díjtalan. Minden érdeklődőt szeretettel várunk.